خانواده کارآفرین

خانواده کارآفرین

وبلاگ گروه "خانواده کارآفرین"
خانواده کارآفرین

خانواده کارآفرین

وبلاگ گروه "خانواده کارآفرین"

ترفندهای موثر برای بازاریابی اپلیکیشن ها


برای بهره مندی از مزایای اپلیکیشن، ویژه کسب و کارتان کلیک نمایید. 


امروزه با وجود فعالیت صدها هزار برنامه نویس در اقصی نقاط جهان، در بازار فروش اپلیکیشن ها با رقابت بسیاری بالایی روبرو هستیم.

از سوی دیگر این بازار، به حدی شلوغ و درهم برهم است که اپلیکیشن شما به عنوان یک برنامه نویس یا توسعه دهنده ممکن است به زودی در آن محو و فراموش شود.

شما برای شناسایی پتانسیل های اپلیکیشن تولیدی خود، این سوالات را مرور کنید:

 

1. آیا اپلیکیشن شما دارای آن مقدار از اعتبار و اهمیت هست که به طور طبیعی توسط کاربران شناسایی و دیده شود؟

2. آیا اپلیکیشن شما آن مقدار دانلود شده که بتوان آن را از لحاظ مالی سودآور دانست؟

3. آیا اپلیکیشن شما به حد کافی توسط مخاطبان خاص (گروه هدف) دانلود شده است و از این نظر می توان بر کاربردی بودن آن تاکید ورزید؟

شما باید به هر کدام از این سوالات بر اساس مدل تجاری کسب و کار خود پاسخ دهید.

این امر علاوه از یک سو به شما کمک می کند که پتانسیل اپلیکیشن های خود را به فعلیت درآورید، و از سوی دیگر این اطمینان را به شما می دهد که برنامه های تان در بازار انبوه نرم افزارها گم و گور نمی شود.

هزینه های بالای بازاریابی موضوع دیگری است که باید به آن پرداخت.

بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزار، از هزینه های سرسام آور بازاریابی ابراز نگرانی می کنند.

آنها یک دغدغه مهم دیگر دارند: بازار اپلیکیشن ها به سرعت در حال تغییر است و به دنبال آن تکنیک های بازاریابی مناسب نیز باید پا به پای این تحولات به روز شود تا بتواند برای نرم افزارهای تولیدی، مشتری پیدا کند.

از دید آنها این امر کاری دشوار، فنی و حرفه ای محسوب می شود.

من در ادامه نوشتار، لیستی از چند استراتژی برتر بازاریابی را که می تواند بسیار به کار بازاریاب ها بیاید، عرضه می دارم:


1. رسانه های اجتماعی 

هر سازمانی صرفنظر از حجم و اندازه خود باید از یک «استراتژی بهره مندی از ظرفیت های رسانه های اجتماعی» برخوردار باشد.

رسانه های اجتماعی از جهات مختلفی می توانند به کسب و کار شما کمک کنند.

این نوع رسانه ها نه تنها آگاهی بازار از برند (Brand Awareness) را افزایش می دهند بلکه می توانند به عنوان یک کانال ارتباطی قوی هم برای توسعه دهندگان و هم برای کاربران نقش آفرینی کنند.

شما باید بتوانید به طور مستمر با کاربران و مشتریان خود در تماس و تعامل باشید و نظرات آنها را در خصوص اپلیکیشن های تولیدی تان بدانید.


2. شبکه های تبلیغاتی 

آیا تا به حال به فکر استفاده از یک شرکت تبلیغاتی برای معرفی نرم افزارهای تولیدی خود و به دنبال آن افزایش درآمد افتاده اید؟

بسیار خب، این شرکت ها علاوه بر تبلیغات می توانند اپلیکیشن شما را در ضمن بنرها و اپلیکیشن های دیگر نیز معرفی و ترویج نمایند.

البته ناگفته نماند که میزان کلیک خوری اپلیکیشن های تبلیغاتی در درون شبکه های تبلیغاتی حدود یک درصد است که رقم ناچیزی محسوب می شود.

ولی همین رقم اندک نیز می تواند رتبه نرم افزار شما را در فروشگاه اینترنتی اپل بالا برده و از آن طرف کلیک های طبیعی (غیرتبلیغاتی) برای شما به ارمغان آورد.


3. بازاریابی طبیعی 

فروشگاه اینترنتی اپل موسوم به اپل اپ استور (Apple App Store) و فروشگاه اینترنتی گوگل یعنی گوگل پلی (Google Play) به دو شیوه متفاوت نرم افزارها را رتبه بندی می کنند.

شما باید با این تفاوت ها آشنا باشید و با هر یک از این دو فروشگاه، متناسب و همگام با الگوریتم خاص آن رفتار کنید.

رتبه های نرم افزاری در اپل اپ استور را می توان از طریق لینک های ad-driven  بهبود بخشید.

در گوگل پلی نیز رتبه ها بر اساس کاربرد اپلیکیشن ها تعیین می شود، یعنی هر چه کاربرد و میزان دانلود یک نرم افزار بیشتر باشد، گوگل آن را مفیدتر و بااهمیت تر به شمار می آورد.


4. مراقبت از مشتری های وفادار 

هوای مشتری های قدیمی را داشتن، از طریق ارائه مزایای بیشتر به آنها، یکی از قدیمی ترین تکنیک های بازاریابی به شمار می رود، چه مسلماً هر کسی از خاص بودن لذت می برد!

این موضوع در مورد فروش نرم افزارها نیز صادق است.

شما از طریق ارائه هشدار و اطلاعیه های ویژه به کاربران سابق خود و نیز ارزش آفرینی برای آنها می توانید هوای مشتری های قدیمی خود را داشته باشید.

بسته به نوع اپلیکیشن هایی که تولید می کنید، این مزایا و ارزش ها می تواند گوناگون باشد، از تخفیفات ویژه گرفته تا نسخه های آزمایشی جدید و رایگان.

خوشبختانه این گزینه ها بسیار پرشمار هستند و برخی از آنها هیچ هزینه ای به شما تحمیل نمی کنند.

 

5. ایجاد یک شبکه منسجم و به روز

چه کسی غیر از شما بهتر می تواند برای محصولات خود بازاریابی کند؟!

یکی از رایج ترین شیوه های خودبازاریابی (Self-Marketing) این است که شما با استفاده از استعدادهای فضای وب، شبکه ای قدرتمند و پویا از اپلیکیشن های تولیدی خود برپا نمایید.

شما می توانید در چنین شبکه ای، با استفاده از انواع شیوه های تبلیغی و اطلاع رسانی نظیر بنرهای داخلی، پخش اطلاعیه و مانند آن، اپلیکیشن های مختلفی را به مخاطبان معرفی نمایید.

از سوی دیگر اگر به کاربران فعلی خود اجازه دهید که با کلیک کردن بر دیگر اپلیکیشن ها بتوانند آنها را محک بزنند، میزان دانلود نرم افزارهای شما افزایش یافته و این موضوع آنها را در چشم جستجوگرهای اینترنتی جلوه گر می سازد.

 

جمع بندی

تمام موارد فوق الذکر، گزینه هایی هستند که شما با صرف هزینه ای اندک می توانید در تکمیل طرح بازاریابی خود به کار گیرید.

همانند تمام دیگر طرح های بازاریابی، شناسایی میزان تاثیر تکنیک های فوق الذکر به گذشت زمان، کار مداوم و رصد کردن خروجی ها نیاز دارد.

منبع: آسانگار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد